UPDATE | Încă un caz de coronavirus a fost confirmat la Cluj

Numărul clujenilor infectați cu noul coronavirus a ajuns la patru.

Trei dintre pacienți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, iar unul la Timișoara.

În țară, până astăzi la ora 10 erau confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19, potrivit Ministerului Sănătății. Nouă pacienți s-au vindecat până acum.

Astăzi au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire. 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj- Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare.

În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri sunt la persoane care au călătorit în Italia, iar câte două în Austria și Germania.

Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Potrivit Ministerului Sănătății, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat noul virus.

Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În perioada 15 martie, ora 08.00 – 16 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.153 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.517 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Românii sunt sfătuiți să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

UPDATE 

Numărul persoanelor care au fost confirmate cu noul tip de coronavirus a ajuns luni la 168 astăzi. Toate persoanele nou confirmate pozitiv sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: