Încep lucrările la Podul N, de la ieșirea din Cluj spre Florești

Primăria clujeană a emis vineri ordinul de începe a lucrărilor, iar compania contractoare a demarat procedurile pentru organizarea șantierului. Investiția se ridică la peste un milion de lei.

Încep lucrările la Podul N, unde nu s-a mai intervenit din anii ’70

“Practic au început oficial lucrările la Podul N. Firma își obține în prezent planul de semnalizare, urmează apoi organizarea de șantier, iar cel târziu la începutul săptămânii viitoare va trebui să vedem și utilajele acolo”, a explicat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Podul N nu a mai fost reabilitat din anii ’70, iar termenul de execuție a lucrărilor este de nouă luni. În câteva zile, utiliajele vor ajunge la fața locului, a explicat viceprimarul Clujului.

Pasajul denivelat Podul N este una dintre principalele căi de acces în muncipiul Cluj-Napoca. Se vor efectua reparații la infrastructura și suprastructura pasajului, iar în partea superioară a pasajului se va reface complet calea. De asemenea, se va reface hidroizolația, vor fi refăcute bordurile, trotuarele, iar stâlpii de iluminat vor fi înlocuiți pentru bretelele de la nodul N.

Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Podului N a fost câștigat de firma Diferit, valoarea acestuia fiind de peste un milion de lei.

Podul N face legătura între cartierele Grigorescu și Mănăștur, dar traveresează, totodată, Drumul Național 1, pe care trec zilnic aproximativ 75.000 de mașini, potrivit autorităților.

Ovidiu Cornea