Informare meteo de vreme severă! Se vor înregistra precipitații mixte și a fost emis un Cod Galben de ninsori și viscol la munte pentru ziua de luni

Meteorologii au emis o informare de vreme severă pentru intervalul 13 ianuarie, ora 15.00 – 15 ianuarie, ora 8.00. Sunt așteptate precipitații mixte în zonele joase de relief din Vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, ninsori la munte, dar și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat aria preciptațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde Vestul, Nord-Vestul și Centrul țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei.

Conform meteorologilor, vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70 – 80 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni, respectiv 13 spre 14 ianuarie, în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni, 14 ianuarie, local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră.

Marți, 15 ianuarie și miercuri, 16 ianuarie, vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone.

Cod Galben de ninsori și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un Cod Galben valabil pentru ziua de luni, 14 ianuarie, între orele 2.00 – 14.00. Se va depue un strat consistent de zăpadă și va fi viscol.

Astfel, potrivit meteorologilor, în a doua parte a nopții de duminică spre luni, 13 spre 14 ianuarie, și în cursul zilei de luni, 14 ianuarie, în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20-25 de litri pe metru pătrat, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90-100 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi și în Maramureș și local în nordul Transilvaniei.

Te-ar mai putea interesa

X
X
X