Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Interviurile pentru ocuparea funcției de șef al DNA au fost finalizate. Joi va fi anunțată propunerea ministrului

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat că interviurile cu candidații pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție au fost finalizate.

Propunerea ministrului Justiției privind procurorul care va prelua conducerea DNA va fi făcută publică joi.

„Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a Ministerului Justiției vom face conoscută propunerea pentru procurorul-șef DNA, precum și programele de management”, a anunțat Tudorel Toader prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Interviurile au fost susținute de candidați în zilele de luni și marți, în fața unei comisii care a fost prezidată de ministrul Justiției. Pentru funcția de procuror-șef al DNA și-au depus candidaturile procurorii Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Sorin Armeanu, Adina Florea și Andrei Bodean.

Postul de procuror-șef al DNA a fost scos la concurs imediat după ce Laura Codruța Kövesi a fost demisă de președintele Klaus Iohannis. Demiterea șefei DNA a fost cerută de Tudorel Toader, ministrul Justiției, în urma unei evaluări.

La 9 iulie 2018, președintele Klaus Iohannis a demis-o pe Laura Codruța Kövesi în urma unei decizii a Curții Constituționale a României care a constatat existența unui conflict instituțional. Practic, Guvernul a sesizat un posibil conflict între Executiv și Președinție, ca urmare a faptului că președintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Kövesi.

Sursa foto: Facebook/Tudorel Toader

X
X
X