Lansare de carte la Cluj: Viața regală redescoperită din albume regale

În prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a avut loc lansarea cărților „Maria. Portretul unei Regine”, scrisă de Principele Radu al României, și „Margareta. Portretul Reginei”, de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

În cele două volume cititorii pot descoperi imagini despre prima femeie din istorie care conduce Casa Regală a României. De asemenea, a fost lansat Calendarul Regal 2019, care prezintă detalii fascinante din viața regală și imagini inedite din interiorul Palatului Elisabeta.

Totodată au fost expuse portretele Regelui Mihai I, Reginei Margareta și Principelui Radu al României, realizate de Valovics László. Portretele au fost făcute cu ocazia celebrării a 20 de ani de căsnicie a cuplului regal, Majestatea Sa Regina Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Alături de Principesa Maria, la eveniment au luat parte Lucian Năstasă-Kovacs, directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

Török-Ágoston Rebeka

Ne poți asculta și aici: