Living Coral a fost desemnată culoarea anului 2019

Coraiul cu irizații aurii – Living Coral – a fost desemnată culoarea anului 2019, au anunţat reprezentanţii companiei americane Pantone, citați de Vogue.

Începând din 2000, compania Pantone, specializată în producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie în fiecare an nuanţa sau culoarea care va fi favorizată în următoarele 12 luni în industriile modei, obiectelor decorative şi produselor cosmetice.

Astfel, pentru 2019, nuanța corai cu irizații aurii a fost aleasă culoarea anului, informează Mediafax.

Pe contul Pantone de pe rețeaua de socializare online Instagram, culoarea este descrisă drept „o nuanță corai care animă și este plină de viață, cu irizații aurii care energizează și atenuează ușor”.

Culoarea simbolizează nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie și dorința de exprimare jucăușă, completează cei de la Pantone.

Culoarea aleasă pentru 2019 contrastează puternic cu Ultra Violet, nuanța anului care tocmai se încheie, întunecată și mohorâtă.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă.

Sursa foto: pantone.com

 

Ne poți asculta și aici: