Ministerul Sănătății a cumpărat 417.000 de doze de vaccin hexavalent. Acestea vor fi livrate de luna viitoare

Ministerul Sănătățíi a anunțat că a încheiat un contract care prevede furnizarea a 417.000 de doze de vaccin hexavalent, care vor fi livrate în lunile octombrie și noiembrie.

„Pentru vaccinul hexavalent a fost încheiat contract de furnizare pentru cantitatea de 417.000 doze cu următoarele date de livrare conform prevederilor contractuale: 160.000 doze – luna octombrie și 257.000 doze – luna noiembrie”, anunță reprezentanții Ministerul Sănătăţii (MS).

Potrivit acestora, lunar, în România, numărul vaccinărilor este de aproximativ 42.000. „În cazul în care un medic de familie are nevoie de suplimentarea dozelor de vaccin, face solicitare la Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Dacă DSP a consumat mai repede dozele de vaccin, există soluții, și anume să solicite redirecţionarea de la judeţele unde stocurile sunt mai mari”, mai spun reprezentanții MS.

La sfârșitul lunii august, stocul de vaccin hexavalent la nivel național era de peste 126.000 de doze. Vaccinul hexavalent este administrat pentru protecție împotriva tetanosului, difteriei, poliomelitei, hepatitei B.

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X