Nő az I-es és II-es munkacsoportba besorolt személyek nyugdíja

Bejelentette a munkaügyi miniszter az I-es és II-es munkacsoportba besorolt személyek nyugdíját.

Marius Budăi munkaügyi miniszter pénteken bejelentette, hogyan alakul április elsejétől azoknak a személyeknek a nyugdíja, akik az I-es és II-es munkacsoportba tartoztak. A tárcavezető elmondása szerint a nyugdíjemelések elérik a 43 százalékot is például azok esetében, akik a bányászatban dolgoztak – tudtuk meg a Mediafax hírügynökségtől.

Az I-es és II-es munkacsoportba besorolt személyek, akiknek nyugdíjazásuk időpontjában nem vették ezt figyelembe, nyugdíjuk sínen van. A 100 000 határozatból elküldtem 35 ezret, és húsvétig még 30 000 kifizethető lesz” – jelentette be Marius Budăi pénteki sajtótájékoztatóján.

Közölte továbbá: a különbözetet 2019. április 11. és 2019. április 15. között viszi majd ki a postás. Akiket nem találnak otthon a postán vehetik át a pénzt április 17-éig.

A munkaügyi miniszter a sajtótájékoztatón néhány példát is említett a nyugdíjak alakulására:

• az a nyugdíjas, aki I-es sugárzási zónában dolgozott az eddigi 3913 lej helyett 5533 lejt, vagyis 41 százalékkal többet fog kapni,
• az a nyugdíjas, aki I-es sugárzási zónában dolgozott, és eddig 1994 lejes nyugdíja volt, annak ezentúl 42 százalékkal többet, vagyis 2826 lejt folyósítanak.

A felvétel forrása: pixabay.com

Te-ar mai putea interesa