O echipă de bucătari clujeni a câștigat premiul pentru cea mai bună gustare la cel mai mare concurs de mâncare de stradă din lume. Cu ce preparat au cucerit juriul și publicul

European Street Food Awards a avut printre câștigători o echipă de bucătari clujeni. „Cimbru”, cum se numește echipa, s-a întors de la concurs cu premiul pentru cea mai bună gustare.

Vita este ingredientul principal al bucătarilor de la echipa „Cimbru”, care au câștigat premiul pentru cea mai bună gustare. FOTO: Facebook

Specialiștii în gastronomie au prezentat, la competiția desfășurată recent la Berlin, o rețetă de friptură de vită. Prezent în această dimineață la matinalul EBS Radio, bucătarul-șef al echipei „Cimbru”, Nicolae Crăciun, a povestit că preparatele pe care le gătește sunt făcute din carne de vită și sunt gătite pe cărbune.

„A avut avut succes mare, chiar și la juriu. Am vândut destul de bine, însă nu pentru asta am mers noi acolo. Am mers să vedem că lumea chiar apreciază ceea ce facem și uite, s-a și arătat. Vita e <<actorul principal>> în preparatele noastre și gătim totul pe cărbune. Încercăm să folosim restul ingredientelor de pe piața locală, ce găsim pe lângă Cluj, însă vita nu o luăm din România, o aducem din import și folosim cantități foarte mari”, a spus Nicolae Crăciun la emisiunea „Adio, perne!”, realizată de Angel Rusu la EBS Radio.

Echipa „Cimbru” a reprezentat cultura street food din România la concursul de la Berlin. Produsul lor, Beef Tagliata, a mai fost nominalizat la categoria „Cel mai bun sandvici”. Bucătarii intenționează să deschidă în această lună un restaurant în Cluj. Până atunci, ei pot fi urmăriți pe pagina de Facebook.

Ne poți asculta și aici: