O Lună cu un diametru de 7 metri va fi expusă în Biserica Piaristă din Cluj

Una din cele mai vechi biserici din Cluj-Napoca va fi pusă în valoare într-un mod inedit. „Museum of the Moon”, o instalație spectaculoasă, cu un diametru de 7 metri, ce înfățișează o Lună, va lumina timp de trei săptămâni interiorul Bisericii Piariste de pe strada Universității.

Fiecare centimetru al instalației realizate de artistul britanic Luke Jeram reprezintă 5 kilometri ai Lunii. Arta este binevenită și într-un lăcaș de cult, spune parohul bisericii construite acum aproape 300 de ani. „Noi am răspuns pozitiv pentru că era vorba despre un lucru inedit, un lucru care vorbește și despre artă. Și, pentru Biserica Catolică, tot timpul arta a fost foarte importantă și chiar a fost adusă de multe ori în legătură cu Dumnezeu. Biserica Catolică a fost tot timpul deschisă la lucruri noi, care pot să atragă oamenii spre biserică, spre întâlnirea cu Dumnezeu”, a declarat preotul Stelian Vereș.

Spectaculoasa lucrare, prezentată de-a lungul anilor în mai multe colțuri ale Europei, va putea fi văzuă la Cluj începând de sâmbătă seara.

„<Museum of the Moon> e în acest moment una dintre cele mai cunoscute și premiate lucrări de lumină în Europa lui 2018 și ajunge pentru prima oară în România, la Cluj. Ne dorim foarte mult ca oamenii să descopere aceste opere de artă montate în locuri poate familiare și, odată cu aceste opere de artă, să vadă potențialul pe care aceste locuri le redobândesc”, a spus, pentru EBS Radio, Andi Daisler, inițiatorul proiectului.

„Museum of the Moon” și alte instalații luminoase artistice amplasate în zona centrală a Clujului pot fi văzute în cadrul unor tururi ghidate care au loc zilnic, pînă în 31 decembrie, în cadrul festivalului Lights On.

Sursa foto: Facebook/Museum of the Moon

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: