„Operațiunea buldozerul”. Primăria continuă demolarea construcțiilor ilegale

Autoritățile clujene contină acțiunile de demolare a construcțiilor ilegale aparținând persoanelor fizice sau firmelor private.

Sunt vizate amenajări aflate pe proprietate privată, dar fără autorizație de construire, pentru care instanțele judecătorești au dispus desființarea, prin decizii definitive și irevocabile.

Astfel de acțiuni au fost desfășurate și în trecut de către administrația locală, acolo unde proprietarii nu au pus singuri în aplicare deciziile instanțelor.

Intervențiile vor continua și în următorii doi ani majoritratea cartierelor orașului.

„Avem deja câteva zeci de astfel de construcții demolate, pornind de la panouri publicitare amplasate pe domenii private, fără autorizații de construire, până la demolare unor etaje ale unor clădiri, și aici aș da exemplul unei clădiri care se află la intersecția străzilor Ion Creangă – Pasteur – Victor Babeș, unde s-a demolat etajul unei clădiri. Sau este vorba de un bloc de 3 etaje, dar acolo nu l-am demolat noi pentru că proprietarul a înțeles că trebuie să și-l demoleze singur. Sunt demolări în toate zonele orașului, în zona centrală, în Someșeni, în Zorilor, în Mănăștur, în Dâmbu Rotund, în toate zonele Clujului, a declarat la EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Primăria clujeană a lansat recent licitația de contractare a unei firme care să realizeze demolările de construcții nelegale de pe domeniul privat. Valoarea totală a acordului cadru, care se va împărți în mai multe contracte subsecvente, este de peste 2,3 milioane de lei. Ofertele se depun până în 8 ianuarie.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: