Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Parcul industrial din Luna ar putea deveni funcțional de anul viitor

Parcul industrial din comuna Luna va fi inaugurat cu siguranță anul viitor, spun reprezentanții societății Tetarom, care îl vor administra.

Până la finalul acestui an, Tetarom V își va obține titlul oficial de parc industrial, documentația fiind depusă deja la Ministerul Dezvoltării, ne-a declarat directorul Tetarom SA, Viorel Găvrea.

În această perioadă, atât Consiliul Județean Cluj cât și primăriile din Luna și Câmpia Turzii, vor emite hotărâri de consiliu necesare finalizării demersurilor de obținere a titlului de parc industrial. Suprafața ocupată a parcului va fi de 115 hectare – iar între timp,  vor demara lucrările la drumurile de acces, care vor permite conexiunea cu autostrada A3, respectiv cu drumul european E 60.

“Există un drum de acces și acum, unul comunal, impropriu însă pentru ceea ce ne dorim noi. În final vor exista alte drumuri, unul din autostradă, în special pentru traficul greu, iar altul de pe E 60, care virează stânga din direcția de deplasare înspre Târgu Mureș. Există interes foarte mare din partea investitorilor, inclusiv din partea unor multinaționale foarte mari, uriașe. Inițial am început cu 50 de hectare, apoi ne-am dus la 85, acum suntem la 115”, ne-a spus Viorel Găvrea.

Forul județean, dar și primăriile din Câmpia Turzii și Luna au semnat anul trecut un acord de asociere pentru realizarea parcului industrial Tetarom V. Investiția va fi realizată din fondurile Consiliul Județean Cluj, care a alocat în acest sens 5 milioane de euro în acest an.

 

Ovidiu Cornea

 

X
X
X