Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Park and ride, soluție pentru fluidizarea traficului în Cluj-Napoca

Autoritățile clujene caută soluții pentru a descongestiona traficul în oraș. În acest sens, se va amenaja o parcare cu peste 2.000 de locuri la intrarea în oraș, lângă aeroport. Șoferii vor putea lăsa acolo mașinile și se vor putea deplasa cu autobuzele sau bicicletele în Cluj-Napoca.

Autoritățile caută în continuare soluții pentru fluidizarea traficului în Cluj-Napoca. FOTO: Cristina Năstasă, EBS Radio

Proiectul de realizare a unor facilități de tip park and ride la Cluj prinde contur. Plenul Consiliului Județean Cluj a aprobat semnarea unui protocol pe această temă cu Primăria Cluj-Napoca. Astfel, forul județean va amenaja o parcare cu peste 2.000 de locuri, pe un teren de 12 hectare aflat în apropierea Aeroportului Internațional „Avram Iancu”.

Parkingul, care va fi amenajat la nivelul solului, va fi unul dintre cele mai mari din România, a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Detaliile financiare ale investiției vor fi stabilite în urma unui studiu de fezabilitate. „Studiul de fezabilitate ne va spune exact costurile, ne va spune și câte locuri de parcare intră pe un hectar și ne va da și coordonatele legate de execuție. Dar cheltuielile nu pot fi foarte mari, pentru că parcările vor fi făcute la nivelul solului și vom avea nevoie doar de infrastructura pentru asta, plus sistemele de ticketing care vor fi folosite acolo”, a declarat Alin Tișe.

Facilitatea le va permite clujenilor care se deplasează dinspre Apahida spre Cluj să își parcheze autoturismele la intrarea în oraș. De aici aceștia pot accesa mijloacele de transport în comun, ori se vor putea deplasa cu bicicleta. Sistemul park and ride funcționează în multe orașe europene și încurajează utilizarea mijloacelor de transport în comun şi a bicicletelor în interiorul oraşului.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X