Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | Aeroportul Cluj a ajuns la pasagerul cu numărul 2 milioane cu două săptămâni mai repede ca anul trecut

Pasagerul cu numărul 2 milioane al Aeroportului Internațional Cluj a decolat vineri spre București.

Anuțul a fost prefațat de un mini-concert și a luat-o prin surprindere pe Georgiana Spătaru, pasagerul cu numărul 2 milioane, care urma să se îmbarce într-o cursă spre Capitală. În momentul în care a fost făcut anunțul, Georgiana Spătaru se afla la biroul de check-in, și mai avea o oră înainte de a urca la bordul avionului.

Ea a primit un voucher de 2 persoane, pentru orice destinație operată de companie, dus-întors, valabil până în luna martie a anului viitor. Ceremonia s-a desfășurat sub privirile curioase ale pasagerilor aflați în acel moment în terminalul plecări.

„Am fost extraordinar de fericită și încă sunt entuziasmată. Am avut o presimțire când am intrat în aeroport, cu această formație grozavă și cu toată primirea. Folosesc toate serviciile și de top, și basic ale aeroportului și sunt mulțumită de ceea ce găsesc în aeroportul nostru”, a spus Georgiana Spătaru.

În anul 2017, aeroportul clujean a prezentat pasagerul cu numărul 2 milioane cu două săptămâni mai târziu decât acum. Principala poartă aeriană a Transilvaniei a fost tranzitată, în 2017, de 2,7 milioane de pasageri. Anul acesta, numărul pasagerilor va ajunge la 2,9 milioane, potrivit estimărilor directorulului Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo.

„Avem planuri importante de dezvoltare. În 2030 considerăm că vom ajunge la aproximativ 7 milioane de pasageri. Sperăm să continue devierea râului Someș, iar o dată cu devierea râului vom extinde pista și vom inaugura zborul direct Cluj-New York”, a spus David Ciceo.

Planurile de dezvoltare a aeroportului prevăd realizarea unui nou terminal de pasageri, extinderea parcării pentru aeronave și amenajarea unui terminal cargo.

Text și foto: Ovidiu Cornea

X
X
X