Peste 150 de garaje de tablă din cartierele Mărăști și Gheorgheni vor fi demolate

Garajele de metal din zona străzii Trotușului din cartierul Mărăști, și construcțiile din zona străzilor Albac și Azuga din cartierul Gheorgheni vor fi demolate.

Primele garaje care au fost demolate au fost cele din cartierul Mănăștur. Arhiva EBS Radio

Pe aceste locuri vor fi ridicate două parkinguri, care în total vor avea aproape 600 de locuri, dar vor fi amenajate și alte parcări.

„Epoca garajelor a dispărut. Vom trece la demolarea garajelor și pe parcelele de teren pe care au fost construite garaje, nu doar că vom amenaja parkinguri, acolo unde terenul o permite, dar vom amenaja și parcări la sol și, astfel, din patru garaje se pot face cinci locuri de parcare sau din trei garaje patru locuri de parcare. Depinde de dimensiunea garajelor, pentru că nu sunt toate standard”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Proprietarii garajelor sunt somați să le demoleze singuri. În caz contrar, conform autorităților locale, ei vor fi amendați și vor trebui să suporte costurile demolării.

Aproape 500 de garaje au fost demolate anul trecut în cartierul Mănăștur, unde a început deja ridicarea a trei noi parkinguri.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: