Peste 160 de elevi olimpici au ales să continue studiile la UBB. Cei mai mulți s-au înscris la Matematică – Informatică

Peste 160 de elevi care au particiapt la olimpiadele naționale și internaționale s-au înscris la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Cei mai mulți, respectiv peste 100, au ales Facultatea de Matematică  și Informatică.

O parte din olimpici au fost admiși fără examen la UBB

Aproape 19.000 de candidați şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licență și master la zi și la distanță ale Universității Babeş-Bolyai, în  sesiunea de admitere din luna iulie 2018. Dintre aceștia, peste 160 sunt absolvenți de liceu participanți și premiați la olimpiade, potrivit reprezentanților universității.

Cei mai mulți candidați olimpici, respectiv 103, au  fost la Facultatea de Matematică și Informatică. 19 dintre aceștia au fost admiși fără concurs, pentru că au reușit să obțină premii și mențiuni la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor la care au participat.

Potrivit reprezentanților UBB, olimpicii au optat și pentru facultățile de Litere (29), Studii Europene (7), Teologie Romano-Catolică (6), Geografie (5), Psihologie și Științe ale Educației (4), Istorie și Filosofie (3), Sociologie și Asistență Socială (3), Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (3), Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (3), Drept (1), și Știința și Ingineria Mediului (1).

UBB Cluj va organiza cea de a doua sesiune de admitere din acest an începând cu data de 10 septembrie. Candidații vor avea la dispoziție 516 locuri bugetate la nivel licenţă zi, dintre care 73 sunt pentru elevii care privin de la liceele de la sate, iar 43 sunt puse la dispoziția candidaţilor de etnie rromă.

La nivel master vor fi scoase la concurs 447 de locuri bugetate, dintre care 55 sunt pentru candidaţii români din afara graniţelor ţării, iar 15 pentru candidaţii de etnie rromă.

Sursa foto: UBB

Te-ar mai putea interesa