Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Peste 2.300 de cereri depuse la Primărie, în prima zi, pentru locuri de parcare în Cluj-Napoca

Peste 2.300 de cereri au fost depuse în prima zi la ghișeele Primăriei, dar și online pentru locuri de parcare cu abonament în Cluj-Napoca.

Astăzi a fost prima zi în care au fost preluate cereri pentru parcările cu abonament din Cluj-Napoca. Ghișeele Primăriei s-au deschis la 8.00, oră de la care au putut fi depuse și cereri online. „În această dimineață, până la ora 10.00, au fost înregistrate peste 1.600 de cereri de parcare, atât la ghișeele Primăriei, cât și online”, a declarat, pentru EBS Radio, Mirela Ogruțan, la la Biroul Mass-media al Primăriei Cluj-Napoca. Până la sfârșitul zilei, au fost înregistrate peste 2.300 de solicitări.

Încă de la primele ore ale dimineții, clujenii au stat la rând să-și depună documentele. „Am depus actele pentru a căuta parcare că de câțiva ani tot caut și nu găsesc. Eu am, dar soția nu are și ăsta e impedimentul că e cam greu pentru două parcări la o adresă”, spune un clujean. „Am avut cerere făcută și anul trecut și acuma ne-a chemat pe data de trei să reînnoim cererea”, susține o clujeancă aflată în această dimineață la sediul Centrului de Informare pentru cetățeni, acolo unde s-au păreluat aceste cereri.

Pentru că numărul celor care își doresc un loc de parcare este mai mare decât al locurilor disponibile, acestea se distribuie pe principiul „primul venit – primul servit”. Anul trecut, de exemplu, au fost depuse peste 2500 de cereri.

„Locurile de parcare cu abonament din cartierele municipiului Cluj-Napoca se taxează cu 63 de lei pe an pentru persoanele fizice și cu 225 de lei pe an pentru persoanele juridice. În ceea ce privește parkingurile construite în cartierele municipiului, tarifele sunt de 110 lei pe an pentru persoanele fizice și 840 de lei pe an pentru cele juridice”, a mai spus Mirela Ogruțan, care a precizat că plata locurilor se va putea face doar din 7 ianuarie.

Cei care nu ajung să depună cererile la ghișeele Centrului de Informare pentru Cetățeni sau la primăriile de cartier, o pot face și online, pe site-ul primăriei.

Alexandra Ogruțan

Sursa foto: pixabay.com

 

X
X
X