Peste 3,2 milioane de euro, investiți în reabilitarea termică a Școlii Speciale Samus

Două proiecte cu finanțare europeană, în valoare de peste 3,2 milioane de euro, vizează reabilitarea termică a cantinei, internatului, școlii, atelierului și a sălii de sport a Școlii Profesionale Speciale Samus.

„E o reușită majoră întrucât vorbim despre investiții extrem de importante și de consistente, pe care le realizăm cu bani europeni. Pentru majoritatea clădirilor, consumul necesar încălzirii va scădea cu peste 50%. Ceea ce e însă cu adevărat important e faptul că în acest fel vom reuși să oferim elevilor cu nevoi speciale condiții optime de studiu și de cazare”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Proiectele vizează izolarea termică a clădirilor, ceea ce va duce la reducerea consumului de energie din surse convenționale și la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Potrivit estimărilor reprezentanților CJ Cluj, consumul anual specific de energie va scădea sub 150 kWh/mp arie utilă pentru încălzirea internatului, a școlii, atelierului și a sălii de sport cu bază de recuperare, iar cel pentru încălzirea cantinei va scădea sub 200 kWh/mp arie utilă. Prin intermediul proiectului se vor instala și panouri solare.

Cele două proiecte au o valoare totală de peste 15 milioane de lei, din care 4 milioane reprezintă contribuția Consiliului Judetean Cluj.

Școala Profesională Specială Samus a fost înființată în 1951, iar începând cu anul şcolar 1996-1997 activitatea se desfăşoară într-o serie de clădiri noi.

Ne poți asculta și aici: