Peste 8.400 de candidaţi înscriși pentru examenul de rezidenţiat. 1.200 vor susține examenul la Cluj

Peste 8.400 de absolvenţi de Medicină, Medicină dentară şi Farmacie s-au înscris pentru susţinerea examenului de rezidenţiat, care se va desfăşura la nivel naţional în data de 18 noiembrie. Aproape 5.000 de locuri sunt scoase la concurs.

Potrivit site-ului național de rezidențiat, citat de Mediafax, 3.250 dintre candidați vor susține examenul la București, 1.210 la Cluj, aproape 800 în Craiova, peste 1.360 în Iaşi, aproape 700 în Târgu Mureş, iar în centrul universitar din Timişoara s-au înscris 1.130 de absolvenţi.

Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu.

Ocuparea posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu. În acest an sunt scoase la concurs aproape 5.000 de locuri.

La începututl lunii octombrie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că medicii nu sunt pregătiţi suficient în sistemul de educaţie, precizând că a sugerat reprezentanţilor universităţilor de medicină ca examenul de rezidenţiat să fie mai serios.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: