Peter Vesterbacka, co-fondator Angry Birds: „Să fii antreprenor înseamnă să faci lucrurile să se întâmple”

Atât angajații din sectorul public cât și cei din corporații ar trebui să aibă o mentalitate de antreprenor, spune fondatorul celebrului joc video Angry Birds, finladenzul Peter Vesterbacka.

Prezent la Cluj, la evenimentul Techsylvania, el a afirmat că interesul tinerilor pentru antreprenoriat este în creștere, iar atitudinea de întreprinzător ar trebui transferată și în alte domenii.

„Eu unul am fost întotdeauna un antreprenor. Pentru mine să fii antreprenor înseamnă să faci lucrurile să se întâmple. Este simplu. Antreprenorii sunt oameni care fac lucruri, nu are de a face cu lumea exclusivistă a start-up-urilor sau ceva de genul acesta. Cred că avem nevoie de un mindset antreprenorial peste tot, în guverne, corporații, peste tot. Avem nevoie de o atitudine antreprenorială, o atitudine care să facă lucrurile să se întâmple”, a spus Peter Vesterbacka .

Nominalizat în anul 2011 de către revista Time între cei mai influenți 100 de oameni din lume, Peter Vesterbacka a co-fondat celebrul joc Angry Birds, care a ajuns la 4 miliarde de descărcări.

Cel mai recent și ambițios proiect al său, Finnest Bay Area, presupune conectarea printr-un tunel a capitalelor Finlandei și Estoniei, Helsinki și Talinn, transformându-se într-un hub de inovare.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Techsylvania