Planurile Urbanistice Generale ale comunelor Aluniș și Negreni vor fi reactualizate

Noi documentații urbanistice vor fi realizate pentru două comune din Cluj. Acestea vizează intravilanul și extravilanul a opt sate, respectiv o suprafață de peste 12.200 de hectare.

Certificatele de urbanism necesare reactualizării acestor documente au fost emise de Consiliul Județean Cluj. Actualizarea acestor documentații, care vizează intravilanul și extravilanul a opt sate, cu o suprafață totală de peste 12.200 de hectare și în care locuiesc peste 4.000 de clujeni, este necesară pentru că vechiul PUG și regulament, expiră.

„Actualizarea acestor documente cu caracter strategic e importantă întrucât e nevoie, pe de o parte, de corelarea acestora cu toate evoluțiile din domeniu și, pe de altă parte, de asigurarea unei viziuni coerente și unitare asupra dezvoltării întregului județ”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Anul trecut, au întocmit noi documentații urbanistice opt comune, respectiv Aiton, Săndulești, Frata, Căianu, Bonțida, Cămărașu, Pălatca și Vultureni.

În ceea ce privește restul comunelor clujene, unele au PUG-urile și regulamentele încă în termenul de valabilitate, în timp ce altele au ales să le reactualizeze.

 

Ne poți asculta și aici: