Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Prețurile imobilelor de la periferia Clujului ar putea crește de anul viitor

Prețurile construcțiilor de pe străzile Bună Ziua și Borhanci, dar și din zona Sopor, ar putea crește într-un an. Una dintre cauze ar fi aceea că Primăria nu mai emite autorizații de construcție în aceste zone începând de anul trecut.

În zona Borhanci nu se mai emit autorizații de construcție pentru că indicele de trafic este de 126%.

Experții imobiliari spun că acest lucru, respectiv oprirea emiterii de autorizații de construcție, va duce la o criză de oferte în zonele limitrofe respectiv la creșterea prețurilor.

„Datorită faptului că aceste zone vor fi, ca să zic așa, stopate de la autorizare, s-ar putea ca peste un an să ajungem într-o mică criză de oferte pe zonele limitrofe, sau cel puțin nu se vom asista la o scădere de prețuri. Acum, în aceste locuri din Cluj se construiește masiv”, a declarat pentru EBS Radio analistul imobiliar Marc Tudor.

Primăria Cluj-Napoca nu mai emite autorizații de construcție deoarece dorește lărgirea arterelor principale din aceste zone pentru a evita blocajele din trafic.

„O primă zonă este strada Bună Ziua și toată zona. Acolo nu se mai eliberează autorizații de construire pentru că indicele de trafic este depășit. Cea de-a doua zonă unde astăzi sunt blocate construcțiile, și aici mă refer la construcții care au mai mult de 23 de locuri de parcare, este Borhanci. Acolo, indicele de trafic este de 126%, deci cu mult depășit și riscăm să apară foarte multe neplăceri pentru cei care locuiesc deja în cartierul Borhanci”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Traficul din Bună Ziua a fost deblocat, susțin autoritățile, iar în patru luni se va obține autorizația de construire pentru lărgirea străzii. Pentru zona Borhanci, administrația locală a făcut solicitări la Guvern și la Ministerul Dezvoltării pentru a primi dreptul de proprietate a terenului deținut acum de USAMV. Și aici Primăria intenționează să lărgească strada Borhanci, inclusiv capătului străzii Constantin Brâncuși.

În ceea ce privește viitorul cartier Sopor, municipalitatea clujeană va lansa, până la sfârșitul acestei luni, un concurs de soluții pentru Planul Urbanistic Zonal.

Alexandra Oguțan

Citește și:

Dezbatere pentru construirea cartierului Sopor, primul făcut de la zero în Cluj-Napoca în ultimii ani. Autoritățile le propun proprietarilor de terenuri din zonă să se asocieze

De unde trebuie începută modelarea de la zero a cartierului Sopor

X
X
X