Primul hotel subacvatic din lume se deschide în Maldive. Prețul pentru o noapte este de 50.000 de dolari

Primul hotel subacvatic din lume se va deschide în luna noiembrie în Insula Rangali, din Maldive, în Oceanul Indian. Prețul unei nopți petrecute sub apă se ridică la aproximativ 50.000 de dolari.

Primul proiect al arhitectului Ahmed Saleem, restaurantul subacvatic Ithaa, în Insula Rangali.

Proiectul îi aparține arhitectului Ahmed Saleem, cel care în 2015 a deschis primul restaurant subacvatic din lume, la Ithaa, în Insula Rangali, potrivit portalului Architectural Digest, citat de Mediafax.

Arhitectul a deschis restaurantul, deși își dorea foarte mult să facă, de fapt, un spațiu de cazare. Astfel, în luna noiambrie va inaugura o vilă construită din sticlă, acril și oțel, iar una dintre camere este amplasată la cinci metri adâncime.

Complexul subacvatic se numește Muraka, ceea ce înseamnă „coral” în limba vorbită în insulă. Construcția este gândită în contextul ecosistemului marin, printre angajații hotelului numărându-se un biolog a cărui sarcină este să se asigure că vila are un impact minim asupra coralilor din zonă.

Structura cântărește 600 de tone și a fost realizată folosind acril produs de o societate japoneză. Tot japonezii s-au ocupat și de zona care face legătura între spațiul de la suprafață și camera de sub apă.

Prețul pentru patru nopți petrecute în vila subacvatică a fost stabilit la 200.000 de dolari, iar în acesta este inclusă cazarea, transportul cu un hidroavion privat și o barcă cu motor pe care turiștii o pot folosi pe timpul șederii.

Vila are o echipă de angajați care oferă și servicii de masaj și fitness, ei fiind disponibili non-stop.

Sursa foto: wikipedia.org

Ne poți asculta și aici: