Proiectul de comasare a Colegiilor Economic și Napoca din Cluj a fost abandonat

Decizia Inspectoratului Școlar clujean de a renunța la acest proiect de fuziune vine după ce, în urma propunerii, nu s-a ajuns la un consens.

Autoritățile școlare au vrut ca elevii să aibă posibilitatea de a studia și de a face practică într-un nou liceu cu o oferta educațională adaptată mai bine la cerințele de pe piața muncii.

Părinții și profesorii de la Colegiul Economic au inițiat, însă, o petiție și au strâns peste 2.500 de semnături. Ei au respins categoric comasarea celor două structuri. În cele din urmă, Inspectoratul Școlar Județen a decis să renunțe la proiect.

„De fiecare dată când s-a pus problema acestei dezvoltări a liceului Economic lumea a fost împotrivă și am prefereat să blocăm discuțiile și să oprim continuarea demersurilor, deși era benefică pentru dezvoltarea unui liceu Economic mare. Acesta ar fi avut și un hostel, în urma transformării căminului de la Colegiul Napoca, cu cantină, cu zonă de liceu și zonă de școală profesională pentru bucătari, pentru chelneri, deci o serie de servicii turistice care erau legate de partea contabilă”, a declarat Valentin Cuibus, șeful IȘJ Cluj, pentru EBS Radio.

La Colegiul Economic „Iulian Pop” învață 442 de elevi, iar Colegiul Napoca are în prezent peste 500 de elevi.

Ovidiu Cornea

Citește și:

Inspectoratul Școlar propune fuziunea a două licee cu tradiție din Cluj-Napoca

Sursa foto: colegiul-napoca.ro

Ne poți asculta și aici: