România va putea folosi mai eficient fondurile europene. 72,5 milioane de euro sunt alocați pentru investiții în sănătate

Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, a aprobat modificarea Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru România, astfel încât fondurile să poată fi folosite mai eficient.

„Schimbările pe care le-am aprobat vin tocmai ca răspuns la nevoia de a ne adapta la realitățile curente și vor ajuta România să utilizeze într-o mai mare măsură fondurile pe care le are alocate, iar acestea urmând să aibă un efect benefic în special pentru mediul de afaceri, dar vor sprijini și proiecte ce vizează îmbunătățirea infrastructurii medicale din întreaga țară”, a declarat Corina Crețu.

Comisia Europea a anunțat prin cadrul unui comunicat de presă că printre modificări se numără și faptul că vechiul Program Operațional „Inițiativa pentru IMM-uri” va deveni parte a POR, beneficiind de o realocare de peste 150 milioane de euro.

72,5 milioane de euro sunt realocate prin aceste modificări către axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale. Banii vor putea fi folosiți pentru a finanța achiziția de ambulanțe și echipamente medicale, aceste investiții urmând să asigure pe viitor o mai bună gestionare a urgențelor medicale și va permite, în același timp, accesul egal al populației la servicii de asistență medicală și prim-ajutor.

Pentru perioada 2014 – 2020, România beneficiază de un sprijin financiar din partea UE de peste 22 de miliarde de euro prin politica de coeziune, din care 6,86 miliarde de euro sunt alocate Programului Operațional Regional.

Sursa foto: Facebook/Corina Cretu