Rovana Plumb: Lucrările la spitalele regionale de la Cluj, Iași și Craiova ar putea începe la finalul anului 2020

Ordinul de începere a lucrărilor la spitalele regionale de Urgență de la Cluj, Iași și Craiova, ar putea fi dat la finalul anului viitor.

Declarația a fost făcută de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, la postul public de televiziune, potrivit Mediafax.

Astfel, lucrările efective la aceste spitale ar putea începe la finalul anului 2020. Ministrul Rovana Plumb a mai precizat că pregătirea unor astfel de proiecte poate dura până la patru ani.

Recent, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat că în acest exerciu bugetar s-ar putea depune cerere de finanțare doar pentru cel din Iași, pentru că studiile de fezabilitate pentru celelalte două obiective nu au fost finalizate .

Rovana Plumb a spus, însă, că speră ca studiile de fezabilitate, dar și celelalte etape pregătitoare ale proiectului să fie finalizate în primul semestru al anului viitor, deoarece există sprijin de la Banca Europeană de Investiții.

La Cluj, terenul unde va fi ridicat Spitalul Regional de Urgență, care se află în comuna Florești, a fost predat Ministerului Sănătății.

X
X
X