Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Rusia avertizează: Sistemul antibalistic din România poate genera anularea Tratatului forţelor nucleare

Sistemul antirachetă din România riscă să conducă la anularea Tratatului forţelor nucleare intermediare, iar responsabilitatea aparţine Statelor Unite, acuză Ministerul rus de Externe.

„Sisteme balistice americane sunt instalate în România, iar curând vor apărea şi în Polonia. Dacă această problemă rămâne nerezolvată, Tratatul forţelor nucleare intermediare ar putea fi ruinat. În mod clar, Statele Unite vor fi responsabile de anularea Tratatului”, a declarat Vladimir Iermakov, directorul Departamentului pentru neproliferare şi Controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de agenţia de presă Tass, preluată de Mediafax.

Oficialul de la Moscova a spus că Rusia este pregătită să poarte discuţii despre viitorul Tratatului și că nu există motive să se spună că Rusia ar încălca acest acord.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană.

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X