Școală nouă în Florești, pe un teren donat de un antreprenor local. Clădirea va avea terase verzi

O nouă școală gimnazială va fi construită în comuna Florești. Aceasta va fi ridicată în zona Porii-Eroilor, pe un teren donat de un antreprenor din localitate.

Unitatea de învățământ va avea 20 de săli de clasă pentru copiii din clasele primare și 16 pentru cei din V-VIII. Potrivit autorităților, pe acoperisul cladirii se vor amenaja terase verzi. Lucrarea va fi realizată din fonduri proprii și fonduri guvernamentale.

„Până la sfârșitul anului cei care au contractat studiul de fezabilitate trebuie să îl predea. Cel care a donat terenul este în fază de finalizare al transferului proprietății către administrația publică locală din punct de vedere cadastral. Cred că dacă bugetul va fi votat până la sfârșitul anului și noi vom putea vota bugetele locale până la începutul lunii februarie, cred eu că vom fi în perpectivă. Avem pregătit tot ceea ce înseamnă documentație în vederea demarării procedurii de licitație pentru proiectul tehnic și execuția lucrării”, a explicat Horia Șulea, primarul comunei.

În acest an în Florești a mai fost deschisă o școală, construită de la zero, dar și o grădiniță.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: