Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Scumpirea locuințelor încetinește, dar Clujul rămâne în top în ceea ce privește prețurile

Ritmul scumpirilor pe piața imobiliară a scăzut în ultimele luni, pe fondul diminuării cererii. Clujul rămâne, însă, în top în ceea ce privește prețurile apartamentelor, potrivit experților.

În Cluj, prețurile la apartamente au avut printre cele mai mici creșteri din țară, dar sunt cu aproape 14% mai mari decât în 2017. FOTO: Cristina Năstasă, EBS Radio

În al doilea trimestru din 2018, prețurile cerute pentru apartamente și case s-au majorat, în medie, cu 1,4% față de primul trimestru, arată experții Imobiliare.ro și Analize Imobiliare, care monitorizează șase centre regionale. Potrivit studiului făcut de aceștia, așteptările proprietarilor sunt cu 4,7% mai ridicate, asta în condițiile în care, în trimestrul 2 al anului trecut, avansul anual al prețurilor ajungea la 13%”.

Valorile de listare ale apartamentelor au avut o evoluție descendentă în lunile aprilie – iunie, potrivit experților. „Creșterile au fost vizibil mai mici decât în anii precedenți. În Cluj-Napoca, spre exemplu, apartamentele au consemnat una dintre cele mai mici creșteri, respectiv 1,9%, până la 1.510 euro pe metru pătrat util. Cu toate acestea, nivelul actual al prețurilor locuințelor din oraș este cu circa 14% mai mare decât în urmă cu un an. Capitala Transilvaniei continuă să fie, totodată, singurul mare centru regional în care apartamentele sunt mai scumpe acum decât în urmă cu zece ani, la o diferență de 13,6% față de trimestrul 2 al anului 2008”, au precizat reprezentanții Imobiliare.ro.

În ceea ce privește Bucureștiul, locuințele s-au scumpit cu 2,2% în intervalul aprilie-iunie, până la 1.280 de euro pe metru pătrat util. Cu toate acestea, spun experții imobiliari, în București s-a înregistrat cea mai mică diferență de preț la 12 luni, respectiv 4,4%.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X