Serviciul de livrare cu drona în Europa, va fi testat anul viitor

Compania mamă a Google, Alphabet, a anunțat că va testa serviciul de livrare cu drona în Europa în primăvara anului viitor. Testările vor avea loc în Finlanda.

Alphabet a testat deja acest serviciu de livrare, prin compania Wing, în Australia. Acolo, timp de 18 luni, au fost efectuate 55.000 de curse, potrivit Mediafax.

Coletele vor avea o greutate de până la 1,5 kilograme, iar livrările se vor face pe distanâe de până la zece kilometri, a spus James Burgess, directorul companiei Wing la o conferință care a avut loc la Helsinki.

Dronele Hummingbird ale companiei au fost testate în Tampere, la nord de Helsinki, dar acestea nu aterizau, ci doar se apropiau de sol și livrau coletele cu ajutorul unor sfori.

În afară de serviciul de livrare cu drona, Wing vrea să pună la punct și un sistem de monitorizare a traficului aerian, pentru ca dronele sale să ajungă în siguranță la destinație.

Decizia Alphabet de a testa serviciul în Europa vine după ce compania Amazon a hotărât să înființeze centrul său de dezvoltare a sistemului de livrare cu drona în Cambridge, Marea Britanie. Și companiile Uber și Alibaba testează tehnologia de livrare cu drona.