Simona Halep a urcat din nou pe locul 2 în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep este, din nou, locul doi mondial, deși a pierdut finala de la Doha în fața jucătoarei Elise Mertens.

Datorită evoluției bune la turneul de la Doha, acolo unde a ajuns până în finală, dar și în urma retragerii din competiție a Petrei Kvitova, Simona Halep a ajuns să se claseze la începutul acestei săptămâni pe locul doi în ierarhia mondială și să o depășească pe jucătoarea din Cehia.

A doua jucătoare a României ca număr de puncte, Mihaela Buzărnescu, și-a păstrat poziția în clasamentul WTA, respectiv 29. Irina Begu a urcat până pe 72, iar Ana Bogdan a ajuns de pe 105 pe 104.

Naomi Osaka este numărul 1 WTA, în timp ce Sloane Stephens este pe locul 3 în clasamentul mondial feminin.

După turneul de la Doha, Simona Halep s-a despărțit de antrenorul Thierry Van Cleemput. Fostul lider mondial a analizat cu atenţie colaborarea cu antrenorul belgian la Doha, unde a pierdut finala disputată împotriva lui Elise Mertens, scor 6-3, 4-6, 3-6.

Belgianul, recomandat de Darren Cahill, nu a impresionat-o pe Simona Halep, care susține că pe terenul de tenis nu există „chimie” între ei.

Sursa foto: Facebook/Simona Halep

Ne poți asculta și aici: