Șomajul în Cluj, de trei ori mai mic decât media națională

Rata șomajului în județul Cluj a atins la sfârșitul lunii iunie cel mai mic nivel din acest an: 1,54 %. Datele oficiale arată că cifrele sunt de trei ori mai mici decât cele înregistrate la sfârșitul primului semestru la nivel național.

România ocupă locul opt în UE în funcție de numărul celor aflați în căutarea unui loc de muncă

Potrivit statisticilor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, rata șomajului în luna ianuarie era de 2,01% și a scăzut constant până la sfârșitul lunii iunie.

De altfel, stăm bine și la nivel național. România ocupă locul opt în topul țărilor din Uniunea Europeană în funcție de numărul celor aflați în căutarea unui loc de muncă. La finalul lunii iunie 2018, rata șomajului în țara noastră era de 4,5%, în scădere cu 0,4 procente față de sfârșitul primului semestru din 2017 și cu 0,1 procente față de mai 2018.

Potrivit Eurostat, cele mai mici rate ale șomajului s-au înregistrat însă în Republica Cehă (2,4%), Germania (3,4%), Ungaria (3,6%) și Polonia (3,7%). La polul opus, cei mai mulți șomeri sunt înregistrați în Grecia (20,2%), Spania (15,2%) și Italia (10,9%).

Sursa foto: pixabay.com

 

X
X
X