Sondaj | 65% dintre britanici cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită

Aproape 70% dintre britanici cred despre concetățenii lor că au devenit „mai agresivi în ceea ce privește politica și societatea” după referendumul pe tema Brexit din 2016, potrivit Barometrului Edelman Trust.

Potrivit cotidianului The Guardian, citat de Mediafax, una din șase persoane s-a înstrăinat de unii prieteni sau rude în urma disensiunilor privind Brexit, iar 40% din britanici cred că există riscul izbucnirii unor proteste politice violente din cauza Brexit.

Aproximativ 65% dintre britanici consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, iar liderii principalelor partide politice, premierul Theresa May și laburistul Jeremy Corbyn, se bucură de încrederea a doar 35% din respondenți, respectiv 26%.

Rezultatele se bazează pe răspunsuri date online de peste 2.000 de persoane din Marea Britanie în perioada 18 decembrie-7 ianuarie, informează firma Edelman.

Ed Williams, directorul Edelman pentru Regatul Unit și Irlanda, a afirmat că Marea Britanie este „văzută ca fiind din ce în ce mai nedreaptă, mai puțin tolerantă și condusă într-o direcția greșită”.

„Brexit-ul a dezvăluit fracturi care au divizat familii și prieteni, ne-au făcut mai agresivi și mai nervoși ca societate, și a alimentat temerile privind proteste violente și tulburări civile”, a adăugat Williams.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: