Spectacolele Țiganiada și Neguțătorul din Veneția, premierele debutului de stagiune a teatrelor din Cluj

Teatrele clujene încep stagiunea în această lună. Atât Teatrul Național, cât și Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca au programate câte o premieră pentru luna septembrie.

Imagine dn spectacolul Ilegitim, pus în scenă la Teatrul Maghiar din Cluj.

Teatrul Maghiar din Cluj dă startul noii stagiuni în 13 septembrie, cu spectacolul Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru.

Premiera din debutul stagiunii va avea loc, însă, în 28 septembrie. Este vorba de spectacolul Neguțătorul din Veneția, de William Shakespeare, regizat de Gabor Tompa.

„Neguțătorul din Veneția trebuia să fie prezentat în martie, dar nu am avut banii necesari pentru finalizarea decorului, abia acum se finalizează decorul. A fost un an greu, în care ne-am luptat cu probleme grave de finanțare și de buget. A trebuit să amânăm cinci din cele opt proiecte propuse”, a declarat Gabor Tompa, directorul Teatrului Maghiar din Cluj.

Teatrul Național din Cluj inaugurează noua stagiune în 23 septembrie, cu premiera Țiganiada. Scenariul a fost conceput de Cătălin Ștefănescu, după textul lui Ion Budai Deleanu. Regia este semnată de Alexandru Dabija.

Sursa foto: Teatrul Maghiar Cluj

Te-ar mai putea interesa

X
X
X