U-BT Cluj se întărește cu un fundaș american

Darrin Dorsey, un jucător american în vârstă de 31 de ani, este noul fundaș al U-BT Cluj. Jucătorul, care are 1,88 metri înălțime și 86 de kilograme, vine la Cluj-Napoca din campionatul grec.

Darrin Dorsey s-a născut în Phoenix, Arizona, și a jucat baschet încă din liceu, iar apoi a evoluat pentru trei colegii din SUA: Bakersfield, Dakota Wesleyan și Berea College.

Cariera profesionistă a debutat pentru Dorsey în 2011, în Canada, la Halifax. A jucat apoi în Mexic (Ostioneros de Guaymas), Columbia (Cafeteros Armenia, Bambuqueros de Neiva), Argentina (Unión de Santa Fe), Israel (Hapoel Kfar Saba), Franța (Poitiers, ESSM Le Portel, Élan Chalon), Turcia (Ușak Sportif) și Grecia (Holargos).

„Am hotărât să-l transferăm pe Darrin și să ne întărim pe postul de fundaș. El este un jucător cu experiență în campionate puternice din Europa, un jucător cu personalitate, căruia îi place să câștige. Ne dorim să fie veriga care să ne facă mai puternici și să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor. Îi urăm bun venit! Cu această ocazie vreau să anunț și că Peđa Stamenković va părăsi echipa în viitorul apropiat. Îi mulțumesc pentru profesionalismul de care a dat dovadă și pentru timpul petrecut alături de noi. Îi urăm mult succes în continuare”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT, citat de site-ul oficial al echipei.

Palmaresul lui Dorsey cuprinde un titlu de campion în Columbia.

Sursa foto: Facebook/U-BT Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: