Un nou documentar despre Led Zeppelin va fi lansat la o jumătate de secol de la înființarea trupei

Un film care va documenta începuturile trupei britanice Led Zeppelin va fi lansat pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la înființarea grupului.

Proiectul, care nu are încă un titlu, se va concentra asupra începuturilor trupei. Acesta va culmina cu anul 1970, definitoriu pentru ascensiunea formației. Atunci, al doilea material al lor, „Led Zeppelin II”, a detronat albumul „Abbey Road” al grupului The Beatles, din fruntea topurilor americane.

Documentarul va include interviuri noi cu cei trei componenți ai trupei rămași în viață. Este vorba de solistul Robert Plant, chitaristul Jimmy Page și muzicianul John Paul Jones, care a fost responsabil cu partiturile pentru bass și claviaturi.
Acesta va fi primul documentar despre istoria trupei realizat cu participarea membrilor.

Producția va fi regizată de Bernard MacMahon, potrivit Mediafax, care citează nme.com. Regizorul este cunoscut pentru seria de documentare „American Epic”, care are ca subiect primele înregistrări folk din Statele Unite ale Americii în anii 1920 și impactul lor cultural, social și tehnologic pentru America de Nord și restul lumii.

„Când am văzut tot ceea ce a făcut Bernard, atât din punct de vedere vizual, cât și sonor, cu American Epic, am știut că el este cel mai potrivit ca să ne spună povestea”, a declarat Jimmy Page.

Trupa Led Zeppelin s-a înfiinâat în anul 1968 și este considerată una dintre cele mai inovatoare şi influente grupuri muzicale din secolul al XX-lea.

Trupa s-a destrămat în anul 1980, în urma decesului bateristului John Bonham.

Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără „Stairway to Heaven”, „Whole Lotta Love”, „Kashmir” sau „Immigrant Song”.

Sursa foto: ledzeppelin.com

Ne poți asculta și aici: