Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Un sfert dintre români vor masă de prânz plătită de angajator

Un sfert dintre români cred că masa de prânz plătită de companie este unul dintre cele mai importante beneficii la angajare.

„Masa de prânz a devenit esențială în opinia tot mai multor angajați, iar calitatea acesteia a ajuns un criteriu semnificativ la angajare”, se arată în cea de-a treia ediție a Barometrului pieței forței de muncă, realizat de Frames.

Potrivit analiștilor citați de Mediafax, percepția românilor s-a schimbat destul de mult între timp, atât în privința salarizării, cât și a condițiilor de la locul de muncă, iar „puterea exemplului” a fost cea care a făcut ca interesul angajaților români pentru masa de prânz să crească atât de mult.

Potrivit barometrului, pe primul loc în topul beneficiilor menționate de angajați se află pachetul salarial, menționat de 71% dintre respondenți, urmat de soliditatea firmei (43%) și programul de lucru (41%). Asigurările de sănătate și abonamentele la clinicile private au fost menționate de 37% dintre respondenți, clasându-se, astfel, pe locul 4 în top.

În topul mențiunilor urmează decontarea transportului (28%), masa de prânz (24%) și mașina de serviciu (18%).

Studiul a fost realizat în perioada 1-10 septembrie, pe un eșantion de 500 de respondenți din tot spectrul economic – oameni de afaceri, angajați din companii, responsabili HR etc.

Datele arată că 63% dintre angajatori sunt dispuși să ofere mai multe beneficii angajaților, în timp ce 20% spun că au deja un sistem de bonificație care își arată efectele.

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X