UTCN a aderat la Universitatea viitorului – „European University of Technology”

UTCN, împreună cu alte șase instituții de profil de pe continent, s-au reunit pentru a fonda Universitatea Europeană de Tehnologie, EUt+.

Acest proiect a fost înscris deja la Comisia Europeană pentru a primi finanțare. Universitatea Europeană de Tehnologie urmează să fie prezentă, până în anul 2025, în șapte țări europene, inclusiv în România, la Cluj.

Această instituție va avea, printre altele, programe de licență și unul de master în inginerie.

Alianța va căuta să întemeieze un tip cu totul nou de universitate care să fie activă atât pe plan local, cât și european și care să genereze excelență și valoare adăugată.

Proiectul este coordonat de Université de Technologie de Troyes – Universitatea Tehnică din Troyes, Franța. Membrii EUt+ sunt Universitatea Tehnică din Sofia, Bulgaria; Hochschule Darmstadt, Universitatea de Științe Aplicate, Germania; Universitatea Tehnică din Dublin Irlanda; Universitatea Tehnică din Riga, Letonia; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, România și Universitatea Politehnică din Valencia, Spania.

EUt+ va avea o comunitate academică de 120.000 de studenți și personal.

Prin programe de dezvoltare integrate progresiv, partenerii EUt+ vor crea un mediu de învățare multilingv și multicultural, vor armoniza curricula și vor folosi în comun infrastructura avansată spre beneficiul tuturor participanților, la nivel local, național și transnațional.

Până în 2015, EUt+ va avea un program de master european în inginerie, o unitate de cercetare europeană pentru pedagogia tehnologiei, platforme tehnologice interconectate pentru proiecte comune inter-campus, programe de licență integrate și laboratoare interconectate pe teme transversale legate de societate.

De asemenea, vor exista, printre altele, un laborator de cercetare transdisciplinară pe probleme legate de relațiile știință–tehnologie-societate, o platformă de schimb social pentru a include participarea cetățenilor, incubatoare trans-campusuri, dar și o editură academică proprie.

Ne poți asculta și aici: