Vicepremierul Luigi Di Maio: Uniunea Europeană practică „terorismul” financiar împotriva Italiei

Liderul formaţiunii populiste Mişcarea Cinci Stele, Luigi Di Maio, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Economice de la Roma a acuzat UE de „terorism” financiar, după ce oficiali de la Bruxelles au criticat deficitul bugetar italian.

 

Luigi Di Maio i-a acuzat pe oficialii europeni că transmit deliberat mesaje critice despre deficitul bugetar italian, pentru a perturba pieţele financiare.

„Nu există niciun motiv pentru repunerea în discuţie a deficitului de 2,4%. Unele instituţii europene care fac jocuri ale declaraţiilor practică terorismul pe pieţele financiare”, a spus Luigi Di Maio, citat de agenţia de presă Adnkronos, preluată de Mediafax.

„Începând de mâine vom explica din nou că deficitul de 2,4% nu este foarte diferit de ceea ce făceau alţii cu 2,5-2,6%. Doar că nu este bine nimic din ce fac Mişcarea Cinci Stele şi Liga Nordului”, a adăugat Luigi Di Maio.

Comisia Europeană urmează să respingă planul bugetar al Guvernului Giuseppe Conte şi ar putea declanşa procedura de sancţionare a Italiei, au declarat surse UE citate de cotidianul La Repubblica.

Sursa foto: Facebook.com/luigidimaiopresidente

X
X
X