VIDEO | A nins în Vârful Vlădeasa, la cota 1.836 de metri. Ultima zăpadă căzută în septembrie a fost la Cluj în 2010

Iarna și-a arătat colții în Munții Apuseni. Luni, când temperaturile au scăzut simțitor, au apărut și primii fulgi de zăpadă.

Valul de ger arctic care traversează țara noastră a adus primii fulgi de nea în Munții Apuseni. La stația meteo din Vârful Vlădeasa a nins. Așa cum se vede din imaginile postate pe pagina de Facebook Meteoplus, la cota 1.836 de metri s-a așternut primul strat de zăpadă.

Potrivit meteorologilor, la stația meteo din Vârful Vlădeasa din județul Cluj se înregistrau marți dimineața -4 grade Celsius.

Masivul Vlădeasa este situat în Munții Apuseni, lanț muntos al Carpaților Occidentali. Cel mai înalt pisc este chiar Vârful Vlădeasa, unde a și nins luni, care are 1.836 de metri. Tot luni, a nins și în Masivul Făgăraș, la Bâlea Lac.

Ieri a nins și la Băișoara, la altitudinea de peste 1300 de metri. Acolo precipitațiile au fost puține și slabe cantitativ. La Vlădeasa, însă, potrivit meteorologilor s-a așternut un strat de doi centimetri de zăpadă.

Șeful serviciului prognoză din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Nord, Narcis Maier a declarant, pentru EBS Radio, că astfel de fenomene nu sunt neobișnuite pentru această perioadă.

„Astfel de ninsori la Vlădeasa pot să apară și vara. Am avut în 1964 ninsori și în iulie, iar cea mai recentă a fost la 1 sept 2010”, a spus Narcis Maier.

Meteorologul Narcis Maier a precizat că vremea rece va persista până joi, când va începe să se încălzească, iar vineri ne putem aștepta la temperaturi de până la 20 de grade.

Stația meteo Vlădeasa – 24 septembrie, ora 18Sursa: Florin Bus/Lucian Crișan

Publicată de Meteoplus pe Luni, 24 septembrie 2018

Sursa foto și video: Lucian Crișan/Florin Bus, pentru Meteoplus

Ne poți asculta și aici: