Zeci de mii de credincioși sunt așteptați la Mănăstirea Nicula de Sfânta Maria

Primii pelerini au sosit deja la Mănăstirea Nicula, dar mâine zeci de mii de oameni sunt așteptați să se roage la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Clujului, în această seară, în jurul orei 21.30, icoana va fi scoasă și prezentată pelerinilor, iar la ora 2.00 credincioșii vor înconjura biserica.

Tot astăzi vor avea loc două procesiuni speciale, una ortodoxă, la ora 12.30, și una greco-catolică, la ora 16.00. Credincioșii vor străbate pe jos distanța de 7 kilometri dintre Gherla și Mănăstirea Nicula. În fruntea procesiunii ortodoxe se va afla mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.

„Miercuri, începând cu ora 9, este programată Sfânta Liturghie arhierească și predica mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicuţ. Alături de mitropolitul Andrei, în sobor vor fi doi episcopi din Siria, Qais, episcop de Erzurum, și Nicholas, episcop de Hamma. Călugării mănăstirii vor pregăti pentru pelerini peste 15.000 de sarmale, dar şi felii de cozonac”, au anunțat reprezentanții Mitropoliei.

Sursa foto: Facebook.com/ManastireaNiculaOficial