Autobuzele școlare au revenit pe trasee

O dată cu începerea noului an școlar a fost reluat şi programul autobuzelor şcolare, informează Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca SA. Totodată, regia de transport a anunţat şi creşterea frecvenţei mijloacelor de transport pe toate liniile. Elevii înscrişi la şcolile şi liceele din municipiului Cluj-Napoca şi zona metropolitană beneficiază de transport gratuit în baza cardurilor de transport.

 

Programul „Autobuze școlare dedicate” pentru elevii din clasele 0 – IV a fost reluat, în cadrul acestuia fiind asigurat transportul copiilor cu autobuzele școlare din cartierele orașului la școlile clujene și, totodată, la întorcerea acasă de la școală. În program sunt incluse 14 trasee din cartierele: Mănăștur, Zorilor – Făget, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua, zona Iris şi Lombului, pentru mai multe detalii privind unitățile de învățământ deservite şi staţiile unde opresc mijloacele de transport pot fi accesate la link-ul https://ctpcj.ro/index.php/ro/orare-linii/transport-elevi.

De asemenea, toți elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate având inscripția “TRANSPORT ELEVI” cu plecări din cartiere spre centrul municipiului începând cu ora 7:10 și reîntoarcerea în jurul orei 14:00, pe următoarele trasee: autobuzele 9, 24, 30, 31, 35, 39, 42, 43B, 46B, troleibuzele: 3, 5, 6, 25 şi tramvaiele 101 şi 102. Accesul în mijloacele de transport special dedicate elevilor se face în baza cardului de călătorie, validarea fiind obligatorie la fiecare urcare.

Compania de tranport public a mai precizat că, în colaborare cu Primăria comunei Florești, a fost reluat de marți şi transportul elevilor la școlile “Dumitru Tăuțan” şi “Gheorghe Șincai” din Florești, cu autobuze dedicate pe şase trasee, iar Primăria Apahida asigură transportul elevilor din comună.

“Se efectuează în continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilități neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primaria municipiului Cluj–Napoca şi, respectiv: Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca , Asociația Caritatea Umanitar Internațională, Grădinița Malteză, Asociația pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapaților Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia si Tânărul Singuratic), Asociația Hans Spalinger, Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu. Primăria municipiului asigură transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fanatelor si Colonia Pata Rat către unitățile de învățământ”, a mai transmis, într-un comunicat, CTP CLuj Napoca.

Toate programele privind circulația mijloacelor de transport pot fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro, precum și în aplicația de mobil “Tranzy”.

În anul școlar 2023-2024, elevii înscrişi la şcolile şi liceele din municipiului Cluj-Napoca, precum şi la cele din comunele Floresti, Baciu, Apahida, Gilau, Ciurila, Feleacu, Chinteni, Aiton, Petreştii de Jos, “beneficiază de gratuitate la transportul public local şi metropolitan”, iar titlurile de călătorie gratuite “se încarcă pe cardul de transport, în baza confirmării calității de elev în anul școlar 2023-2024”.

“Pentru a evita aglomeratia la Centrele de vânzare, rugăm elevii să își încarce abonamentele pentru noul an școlar de la automate, pe parcursul lunii septembrie”, au mai transmis reprezentanţii CTP Cluj Napoca.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: