Concurs de idei pentru revitalizarea străzii Piezişă

Tema propusă artiştilor de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca este “Educaţie, cunoaştere, tineri. 2023 – anul competenţelor”. Înscrierile se pot face în perioada 19 septembrie – 3 octombrie.

 

Un concurs de idei pentru realizarea unei picturi stradale a fost iniţiat de Primăria Municipiului Cluj – Napoca în cadrul „Asphalt Art”, “ca urmare a obținerii unui grant Bloomberg Philanthropies, prin care arta stradală este utilizată pentru a revitaliza spațiul public”.

Obiectivul proiectului, spun reprezentanţii municipalităţii, este “întărirea colaborării dintre actorii sociali implicați în viața comunității, prin artă”. Artera care va fi supusă unui proces de rebranding este strada Piezişă, din proximitatea căminelor studenţeşti din Haşdeu, intens circulată nu doar de către studenţi, ci şi de către turişti. Nu întâmplător a fost aleasă pentru revitalizare această străduţă îngustă despre care se spune că “nu doarme niciodată”: aici sunt cluburi, cafenele şi terase unde tinerii îmbină socializarea cu distracţia, creând amintiri pentru viitor.

Câştigătorul concursului de proiecte va primi un premiu de 2.500 de dolari plus oportunitatea de a încheia un contract de prestări servicii în valoare de 20.000 de dolari pentru implementarea ideii creative.

Concurenţii de pe locurile II şi III vor fi recompensaţi cu premii în valoare de 1.500, respectiv 1.000 de dolari.

“Tema stabilită pentru acest concurs de design este „Educație, cunoaștere, tineri. 2023 – anul competențelor” și se va încadra pe direcțiile europene Green.Digital.Resilient. Persoanele interesate se pot înscrie în concurs în perioada 19 septembrie – 3 octombrie 2023, prin trimiterea planșelor și a documentației aferente, în format digital, pe adresa de e-mail registratura@primariaclujnapoca.ro”, după cum au informat, într-un comunicat, reprezentanţii primăriei clujene.

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: