De Ziua Drapelului, dăm totul pentru ROMÂNIA! Un meci cât o calificare!

Echipa naţională de fotbal a României va juca în această seară cu Slovacia, la Frankfurt, de la ora 19:00, în ultima partidă din faza grupelor Campionatului European de Fotbal. Cu o zi înaintea acestui “moment istoric”, după cum l-a caracterizat antrenorul Edward Iordănescu, fundaşul Andrei Burcă a declarat că “fanii români sunt în acest moment numărul unu la EURO şi pentru ei vom da totul”.

Sursa foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

În conferinţa de presă ce a precedat meciul din această seară, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, s-a arătat optimist în privinţa calificării în optimile de finală ale EURO 2024.

Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională, în faţa celui mai frumos moment al carierelor noastre de până acum. Noi suntem pregătiţi să primim acest moment cu bucurie, cu entuziasm, dar şi cu o mare responsabilitate. Această echipă are o identitate deja. Unul dintre cele mai mari câştiguri este reprezentat de faptul că ne-am recâştigat spiritul şi identitatea. Sunt lucruri pe care le-am câştigat, ce trebuie să persiste în timp. Indiferent ce se va întâmpla, nu trebuie să le pierdem. Trebuie să învăţăm să ţinem de lucrurile bune”, a declarat Iordănescu.

Slovacia este văzută ca “o echipă foarte bine organizată, arţăgoasă”, care are “şi valori individuale”.

Ştim cum joacă, ştim ce presing face, însă suntem pregătiţi. Cheia jocului este la noi. Avem drumul nostru şi trebuie să demonstrăm că putem face performanţă şi că ne putem depăşi limitele. Sper să continuăm cât mai mult timp în Germania, a spus fundaşul Andrei Burcă.

Acesta a menţionat că jucătorii vor da totul pentru victorie.

Noi intrăm pe teren cu gândul să nu îi dezamăgim pe suporteri, pentru că fanii români sunt în acest moment numărul unu la EURO. Iar pe mine ei mă fac să dau 120%. Indiferent de ce problemă aş avea, aş intra oricând pe teren pentru ei, a precizat Andrei Burcă.

****

UEFA l-a delegat pe Daniel Siebert, din Germania, pentru a arbitra partida decisivă a tricolorilor pentru calificarea în optimile EURO 2024. Până în prezent, scrie Federaţia Română de Fotbal, „centralul” în vârstă de 40 de ani nu a mai arbitrat naționala României. Brigada de arbitri va fi completată de asistenții Jan Seidel și Rafael Foltyn, rezerva Felix Zwayer, toți din Germania, iar în camera VAR se vor afla Bastian Dankert, Christian Dingert și Massimiliano Irrati.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: