Expoziţia absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca

Lucrările celor peste 300 de absolvenți ai generației 2024, licență și master, de la departamentele Pictură, Sculptură, Grafică, Foto-Video, Conservare-Restaurare, Ceramică, Arte textile- Design textil, Modă- Design vestimentar și Design vor fi expuse timp de o săptămână la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (din cadrul Cluj Innovation Park). Vernisajul va avea loc duminică, 7 iulie 2024, de la ora 18.00. Evenimentul este organizat de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociația Universitart, iar EBS Radio este partener media. 

 

Ediţia a XXIV-a a Expoziţiei Absolvenţilor de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca va fi organizată în perioada 7 – 14 iulie 2024 la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (din cadrul Cluj Innovation Park).

În acest spaţiu care are capacitatea de a pune în valoare ineditul și originalitatea celui mai mare eveniment de acest gen din țarăvor fi expuse lucrările celor peste 300 de absolvenți ai generației 2024, licență și master, de la departamentele Pictură, Sculptură, Grafică, Foto-Video, Conservare-Restaurare, Ceramică, Arte textile- Design textil, Modă- Design vestimentar și Design.

Vernisajul programat pentru ziua de duminică, 7 iulie 2024, de la ora 18.00, va fi precedat, cu o zi înainte, de UADFashion, un eveniment cu circuit închis organizat de Departamentul Modă-Design vestimentar.

“Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca marchează sărbătoarea finalizării studiilor unei noi generații de absolvenți ai UAD Cluj-Napoca oferindu-le șansa de a se reprezenta și de a fi vizibili în cadrul celei mai importante manifestări artistice universitare. Publicul va putea vedea lucrările de diplomă ale tinerilor artiști, realizate în tehnici diferite, specifice specializărilor din cadrul departamentelor UAD Cluj-Napoca, în medii tradiționale sau inovatoare, care îmbină arta și tehnologia, opere axate pe concepte și problematici actuale precum protecția mediului, sustenabilitatea, dar și pe teme care preocupă tânăra generație: condiția sinelui și a singurătății, feminismul, subconștientul și memoria, peisajul urban și fragilitatea umană în era tehnologică”, au transmis organizatorii.

Ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie, Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii artişti, dar şi un reper pe scena de artă din România.

Expoziția va putea fi vizitată de luni până vineri între orele 8.00 – 20.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10.00-18.00.

**

Pentru a asigura accesul publicului la Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca, evenimentul beneficiază de o serie de curse speciale CTP:

7 IULIE 2024, Duminica – PREVIEW PRESĂ / VERNISAJ EXPOZIȚIE ABSOLVENȚI

– ora 16.30 – plecare cursă specială 1 din Piața Mihai Viteazul (Est) spre CREIC

– ora 17.45 – plecare cursă specială 2 (două autobuze) din Piața Mihai Viteazul (Est) spre CREIC

– ora 18.00 – plecare cursă specială 3 din Piața Mihai Viteazul (Est) spre CREIC

– ora 20.00 – plecare cursă specială de la CREIC spre Piața Mihai Viteazul (Est)

– ora 21.00 – plecare cursă specială de la CREIC spre Piața Mihai Viteazul (Est)

– ora 22.00 – plecare cursă specială de la CREIC spre Piața Mihai Viteazul (Est)

– ora 23.00 – plecare cursă specială de la CREIC spre Piața Mihai Viteazul (Est)

13 – 14 IULIE 2024

– ora 9.45 – plecare cursă specială din Piața Mihai Viteazul (Est) spre CREIC

– ora 11.30 – plecare cursă specială de la CREIC spre Piața Mihai Viteazul (Est)

– ora 13.45 – plecare cursă specială din Piața Mihai Viteazul (Est) spre CREIC

– ora 15.30 – plecare cursă specială de la CREIC spre Piața Mihai Viteazul (Est)

– ora 16.00 – plecare cursă specială din Piața Mihai Viteazul (Est) spre CREIC

– ora 18.00 – plecare cursă specială de la CREIC spre Piața Mihai Viteazul (Est)

**

Manifestarea se bucură de sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Consiliului Local, fiind inclusă în proiectul ”Generation NEXT: arta viitorului la Cluj”, precum și de susținere din partea Ministerului Educației, prin Fondul pentru Finanțarea Situațiilor Speciale (FSS) și a sponsorilor: Banca Transilvania și Iulius Mall, cărora li se adaugă, în calitate de partener, și Jazz in the Park.

 

( Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: