Mesajul actorului Florin Piersic: “Sunt viu!”

”Scumpilor şi prea dragilor mei, celor care m-aţi purtat în gândurile voastre, m-aţi înconjurat cu atâta grijă şi iubire, acum când tocmai s-a terminat Săptămâna Mare, vă spun Hristos a Înviat!”. Cu această ocazie, vă dau şi o veste: «sunt viu» şi asta datori minunaţilor doctori care mă îngrijesc”, a transmis Florin Piersic de pe patul de spital, potrivit News.ro.

 

Sursa foto: Facebook

Actorul Florin Piersic se recuperează la Spitalul Foişor din Capitală, acolo unde este monitorizat în secţia de Terapie Intensivă şi primeşte medicaţie împotriva infecţiei. Acestuia i-au fost îndepărtate atât proteza de la genunchi, considerată principala sursă de infecţie, precum şi stimulatorul cardiac. Din cauza problemelor de sănătate din ultima perioadă, actorul a trecut prin mai multe unităţi spitaliceşti din ţară: SPitalul Mulitar Cluj-Napoca, Institutul Inimii Cluj-Napoca, Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală şi, acum, Spitalul Foişor.

Pentru prima dată de la debutul problemelor de sănătate, “Mărgelatul” a reacţionat în stilul-i caracteristic: ”Mă amuză când văd la premiile Oscar cum vin actorii premiaţi cu un pomelnic de mulţumiri, dar astăzi chiar vreau să îi pun fiecăruia medalia inimii mele în piept. Mă refer la Prof. Dr. Adrian Molnar, Dr. Horia Roşianu, Dr. Florin Crişan, Dr. Raed Arafat, Prof. Dr. Streinu Cercel, Dr. Adrian Marinescu, eroii mei, Dr. Şerban Dragosloveanu şi Dr. Denisa Anastase, împreună cu Dr. Adelina Moise, cea care m-a trimis în lumea viselor în timpul operaţiei, dar…m-a şi adus înapoi”.

Actorul a ţinut să transmită publicului că finalul nu este aici, el având încă multe poveşti de spus: ”Ţineţi-mă aproape, pentru că mai am de spus multe poveşti minunatului meu public”.

În vârstă de 88 de ani, Florin Piersic continuă tratamentul cu antibiotice şi este monitorizat. Potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, care împreună cu premierul Marcel Ciolacu l-a vizitat duminică pe actor, deocamdată nu se pune problema unui transfer: “Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă. Este o evoluţie pe care o aşteptăm cu toţii. Sperăm că într-un timp relativ scurt o să ajungă nu neapărat să îşi reia activitatea, dar să aibă o viaţă apropiată de normal. Continuă tratamentul antibiotic în mod evident. La un moment dat, sigur, că acolo intervenţia aceea trebuie să se încheie – intervenţia chirurgicală din punct de vedere al plăgii operatorii – şi să vedem în continuare paşi pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară. După cum ştiţi există cardiolog, anestezist, infecţionist şi medicii de la ortopedie care îl îngrijesc foarte bine”.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: