O nouă platformă gratuită de streaming video intră pe piaţă

Tubi s-a lansat oficial în Marea Britanie, marcând cea mai semnificativă extindere în străinătate pentru serviciul de streaming gratuit, susținut de anunțuri, după cum scrie Variety. Platforma este deţinută de Fox Corporation a lui Rupert Murdoch şi conţine peste 20.000 de filme și episoade TV la cerere, cu conținut de la Disney, Lionsgate, NBCUniversal și Sony Pictures, precum și lista sa de Tubi Originals.

 

Sursa foto: https://www.digitaltrends.com/

Tubi vine după ce a câştigat rapid cotă de piaţă în SUA, unde are aproape 80 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Pe piaţa britanică va concura nu doar cu granzii Netflix, Max, Disney+ sau SkyShowtime, ci şi cu platforme de streaming disponibile doar la nivel local, precum ITVX, Channel 4 și BBC iPlayer.

Potrivit sursei citate, telespectatorii britanici vor putea accesa conţinutul de pe pagina web Tubi şi prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone.

„Tubi şi-a petrecut ultimul deceniu perfecţionând abordarea noastră pentru un streaming vast, gratuit şi distractiv în America de Nord şi credem că acum este momentul perfect pentru a aduce această reţetă publicului din Marea Britanie”, a declarat Anjali Sud, director executiv al Tubi, citat de Variety.

Fox Corporation a cumpărat Tubi în 2020 pentru 440 de milioane de dolari, gigantul media american încercând să atragă un public mai tânăr.

Extinderea marchează, de fapt, o revenire pentru Tubi în Marea Britanie, platforma s-a retras din teritoriu și din restul Europei în 2018 din cauza regulilor stricte ale UE privind protecția datelor generale.

În ultimii ani, companii de streaming precum Netflix, Amazon Prime Video şi Disney+ au introdus opțiuni de abonamente cu reclame, dar au crescut şi preţurile.

În România, doar SkyShowtime și Max au venit cu variante de abonamente mai ieftine ce includ şi publicitate. Probabil că, în funcţie de cum va fi primit Tubi în Marea Britanie, această platformă se va extinde pe piaţa europeană inclusiv în România.

 

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: