Primul zbor de lux special dedicat câinilor

Prima companie de avioane charter de lux pentru animale a efectuat primul zbor pentru câini. „Suntem aici pentru a revoluționa zborul pentru câini. În confort şi stil transportăm câini de toate mărimile împreună cu stăpânii lor, a transmis Matt Meeker, CEO-ul BARK Air. Câinii sunt însoţiţi de proprietarii lor, însă la un zbor nu sunt acceptate mai mult de patru patrupede pentru a avea loc unde să se plimbe şi să se relaxeze.

 

Sursa foto: https://eu.usatoday.com/

Pentru primul zbor, pe ruta New York – Los Angeles, biletele s-au epuizat rapid, iar pentru luna iunie mai sunt doar câteva zboruri cu locuri necompletate.

BARK Air a precizat pe site-ul oficial că efortul a durat 10 ani, „dar în sfârșit suntem încrezători că putem oferi tuturor câinilor experiența de călătorie cu avionul pe care o merită: una care îi pune pe primul loc”.

Proprietarii de animale de companie se pot aștepta să plătească 8.000 USD pentru un zbor internațional dus și 6.000 USD pentru un zbor intern care îi acoperă atât pe ei, cât și pe câinele lor.

Deocamdată, rutele vor deservi zona metropolitană New York City prin Aeroportul Westchester County (HPN), cu zboruri către zona Los Angeles prin Van Nuys (VNY) și Londra, Anglia prin Biggin Hill (BQH).

Câinii primesc din partea angajaţilor companiei toată atenţia: mâncare, apă, tratament spa în aer, nu sunt ținuți în cușcă sau în lesă, ci sunt liberi să stea pe scaun, lângă proprietar, în pat sau oriunde este confortabil pentru ei.

Înaintea zborurilor există zone desemnate unde patrupedele să meargă la oliţă, iar tampoanele de urgență vor fi disponibile în timpul zborurilor, a mai arătat Bark Air, citată de USA Today.

Fiecare zbor se potrivește pentru 15 câini, însoţiţi de proprietarii lor, însă compania limitează accesul pentru doar 10 câini pentru ca animalele să aibă spaţiu suficient să se plimbe în timpul zborului. Potrivit companiei, fiecare pasager uman trebuie să aibă cel puțin 18 ani, nefiind acceptaţi copiii.

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: