Știrile zilei de 20 decembrie la EBS:  Apel pentru Ucraina | Lucrări pe ultima sută de metri

Știrile zilei de 20 decembrie la EBS: Asociația Municipiilor face apel către toate autoritățile locale pentru un ajutor pentru Ucraina, un aparat medical de ultimă generație a ajuns la Spitalul pentru copii din Cluj și lucrările de la mai multe mari investiții din Cluj-Napoca sunt pe ultima sută de metri.

 

Asociația Municipiilor face apel către toate autoritățile locale pentru un ajutor pentru Ucraina. Presedintele Asociației Municipiilor, Emil Boc, împreună cu primarii de municipii, au făcut un apel către toate autoritățile locale să ofere ajutor de urgență și să se alăture inițiativei la nivel european prin furnizarea Ucrainei de generatoare si orice alte echipamente pentru încălzire. Un comunicat al aaspcaiției spune că în prezent, rețeaua electrică acoperă doar 70% din consumul necesar, lăsând milioane de oameni fără electricitate și apă, într-o perioadă cu temperaturi foarte scăzute. De asemenea, autoritățile locale din Ucraina au nevoie de microbuze și autobuze.

Un aparat medical de ultimă generație a ajuns la Spitalul pentru copii din Cluj. Este vorba despre un aparat de grafie digitală cu fixare pe tavan cu detector digital wireless.  Acesta a fost deja instalat și va contribui la identificarea mai rapidă a problemelor de sănătate. Echipamentul medical a fost cumpărat în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj. Acesta are o valoare de peste 800.000 de lei.

Lucrările de la mai multe mari investiții din Cluj-Napoca sunt pe ultima sută de metri. Este vorba, de exemplu, de Turnul Pompierilor, Parcul Ștefan cel Mare sau Centrul Pentru Tineret. Aici șantierele ar trebui să se încheie în următoarele zile, iar noile obiective să fie pregătite pentru inaugurare chiar în această lună. Potrivit celor mai recente informații ale autorităților, acum sunt puse la punct ultimele detalii.

Angajaţii români alocă în 2022 un buget cu 40% mai mic decât anul trecut pentru cadourile de sărbători, potrivit unui sondaj efectuat de o platformă de recrutare online. Mai exact, 52% spun că au alocat pentru acest Crăciun o sumă de bani de cel mult 300 lei, în timp ce mai mult de jumătate planificau în 2021 să aloce cel mult 500 de lei. Românii vor face economii și în noaptea dintre ani – bugetul alocat în această direcție fiind semnificativ mai mic decât cel de anul trecut.

 

Ne poți asculta și aici: