Ten perfect la 80 de ani fără botox sau operaţii estetice

Pentru o femeie în vârstă de 80 de ani, semnele îmbătrânirii pielii întârzie să apară, afişând un ten aproape perfect. Ridurile, petele solare şi pierderea de grăsime facială sunt ţinute sub control cu ajutorul unor trucuri şi ritualiuri zilnice.

 

Sursa foto:
https://www.the-sun.com/

Toshiko Eto este o persoană pe care dacă o vezi nu poţi să-i estimezi vârsta reală datorită tenului ei strălucitor, lipsit de riduri. Un chip bine definit, luminos, pe care şi l-a păstrat fără a apela la intervenţii invazive precum operaţiile estetice sau injecţii cu botox. Femeia a devenit virală pe TikTok după ce nepoata ei, Yuri Lee, o tânără influencer în vârstă de 36 de ani din Los Angeles a realizat un clip cu bunica sa. Yuri Lee a dezvăluit şi secretele bunicii: de 60 de ani, femeia are o rutină lungă de îngrijire a pielii, ia suplimente în fiecare zi și mănâncă multe alimente fermentate.

Potrivit publicaţiei Business Insider, bunica foloseşte de 15 ani produse cosmetice de la mai multe branduri cunoscute din SUA şi Japonia: spray facial, serum cu vitamina C, ceramide și mai mulți acizi care netezesc pielea, în total cinci produse cosmetice dimineața și o cremă emolientă antirid seara.

În afara acestor creme de hidratare şi protecţie solară, bineînţeles că şi genetica au ajutat-o pe Eto să aibă o piele fără cusur, dar şi alimentaţia. În fiecare zi, timp de 20 de ani, Eto a băut un shake cu pudră de proteine din soia și pudră de vitamina C de la un brand japonez, amestecate cu extract de prune, ulei de avocado, legume crude, alimente fermentate, inclusiv kimchi, miso și natto, o mâncare tradițională japoneză făcută din boabe de soia fermentate. Potrivit unui medic gastroenterolog citat de publicaţia americană, alimentele fermentate sunt bune pentru sănătatea intestinală, care are o influenţă benefică asupra stării de sănătate şi a longevităţii.

 

 

Ilona Farkas

 

Ne poți asculta și aici: